گنج یاب چیست ؟

گنج یاب چیست ؟

گنج یاب چیست ؟ سلام میکنیم خدمت همراهان همیشگی و کاربرن محترم سایت فلزیاب شهر ، همان طور که میدانید در قسمت مقالات سایتمون درباره ی فلزیاب ها و انواع آن توضیحاتی کامل به صورت اختصاصی داده شده است و امروز میخواهیم درباره ی گنج یاب چیست ؟ برای شما توضیحاتی بدیم و اطلاعاتی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم تا خرید کامل تر و بهتری را داشته باشید و با شرکت فلزیاب شهر تجربیات بهتری را برای خرید خود کسب کرده باشید .

تا به حال پیش آمده که بارها به این سوال ، یعنی فلزیاب یا گنج یاب چیست پاسخ داده ایم اما دوباره آن را مرور میکنیم . فلزیاب وسیله‌ ای است که معمولاً از آن برای پیدا کردن اشیای قدیمی استفاده می شود . طرز کار این دستگاه کاملاً براساس قوانین فیزیک بوده و در ایران شرکت‌ های زیادی اقدام به واردات و توزیع این محصول می کنند . فلزیاب ها توانایی تشخیص فلزات مغناطیسی را دارا می باشد ولی قادر به تشخیص نوع فلز نمی باشند .

کاربرد گنج یاب چیست :

گنج یاب ها با تکنولوژی خاصی که در آن به‌ کار رفته است از فلزیاب ها متمایز شده اند . گنج یاب به دستگاهی گفته می‌شود که علاوه بر توانایی شناسایی فلزات قادر است اطلاعات آن را نیز ارزیابی کند . به‌عبارت‌ دیگر گنج یاب توانایی آن را دارد که با استفاده از میدان مغناطیسی در اطراف دیسک دایره‌ای یا آنتن‌های مخصوص خود علاوه بر مشخص‌کردن آهنی یا تیرآهنی بودن فلز ، طلا یا غیر طلا بودن آن را نیز مشخص کند .

فلزیاب ها توانایی تشخیص فلزات مغناطیسی را دارا می باشد ولی قادر به تشخیص نوع فلز نمی باشند .

در صورتی که گنج یاب توانایی تشخیص دادن فلزات با ارزش از فلزات بی ارزش را دارا می باشد .

از این رو طلایاب همان گنج یاب به حساب می آید که تونایی تشخیص فلزات با ارزش ( طلا ) از فلزات بی ارزش به مانند ( آهن آلمنیوم و … ) را دارا می باشد . همواره باید توجه داشت که بیشتر تولید کنندگان بیان میکنند که دستگاه های آنها گنج یاب می باشد در صورتی که در بهترین حالت ممکن این دستگاه ها توانایی تشخیص اشیائ فلزی مغناطیسی را دارند . بعد از اینکه به سوال گنج یاب چیست پاسخ دادیم ، حال نوبت آن فرا رسیده که کمی با نوع کارکرد این سیستم ها آشنا شویم . براساس قوانین فیزیک دیسک‌ های دستگاه فلزیاب یک میدان مغناطیسی در اطراف خود ایجاد می‌کنند . هنگامی‌ که شی فلزی داخل این میدان‌ قرار بگیرد شدت میدان مغناطیسی تغییر میکند . دستگاه با توجه به سیستمی که از قبل طراحی‌ شده آژیر خطر یا اخطار می دهد تا شخص متوجه حضور شی‌ فلزی شود .

اجزای تشکیل دهنده ی گنج یاب چیست:

1.تثبیت‌ کننده:

این بخش از دستگاه در واقع کمک به قوام شکل دستگاه در حین حرکت می‌کند .

در واقع نقش حمایتی یا همان اسکلتی را در دستگاه ایفا می کند .

2.جعبه کنترل:

در واقع مغز متفکر دستگاه می باشد . تمامی کنترل‌ های دستگاه، پردازش اطلاعاتی که از سیگنال‌ ها می آید .

دریافت پالس‌ها و حتی نمایشگر در این قسمت قرار می‌گیرد .

3.کویل:

یک صفحه فلزی است که در پایین دستگاه در نزدیکی سطح زمین قرار دارد .

اساس کار دستگاه فلزیاب با میدان مغناطیسی است که این صفحه در اطراف خود ایجاد می کند .

بسته به نوع و کیفیت دستگاه اندازه این صفحه متغیر است و میدان‌ مغناطیسی با شدت های متفاوتی ایجاد می کند .

4.شفت:

میله‌ ای است که کویل جستجو یا همان صفحه مغناطیسی را به جعبه کنترل یا همان مغز متفکر دستگاه وصل می‌کند .

اکنون اگر کسی از ما سوال کند گنج یاب چیست ؟

باید بدانیم سیستم هایی که معمولاً برای پیدا کردن اشیاء قدیمی و با ارزش استفاده می‌ شود را گنج یاب یا طلایاب می گویند . ولی طرز کار این دستگاه پیدا کردن فلز است از سویی این دستگاه می‌ تواند فلزات مختلف را از هم تشخیص دهد ولی تنها با تغییر فرکانس قابل تفسیر می باشد .

 

 

طرز کار دستگاه گنج یاب چیست:

1.عمل جاروب کردن :

جاروب کردن یا همان حرکت آهسته دستگاه در نزدیکی سطح زمین اصلی‌ ترین مرحله کار با این دستگاه می باشد .

نکته اساسی در جاروب کردن حرکت آهسته و با حوصله است تا دستگاه فرصت آنالیز امواج و پالس‌ های دریافتی را داشته باشد .

2.تست اشیاء :

قبل از شروع کار می توانید دستگاه گنج‌ یاب خود را تست کنید . با چال کردن النگو یا سکه های خود در زیر زمین این کار را انجام دهید و اگر بتوانید تفاوت فرکانس طلا با سایر فلزات را در دستگاه گنج یاب خود پیدا کنید . در واقع شما یک دستگاه طلا یاب خواهید داشت .

3.روش جستجو :

به کمک چهار سنگ یا چهار تکه چوب ، زمینی را به طور فرضی محصور می‌ کنیم .

آن قسمت از زمین را با دقت مورد بررسی قرار می دهیم .

اگر جایی دستگاه اخطار داد اطلاعات دستگاه را یادداشت می‌ کنیم و بعد از اسکن کامل آن منطقه علامت زده شده اقدام به کندن آن جا خواهیم کرد .

4.حفاری :

حفر کردن حفره یا چاله تمیز و با ابعاد مناسب درست در جایی که دستگاه اخطار داده است یک اصل مهم برای رسیدن به هدف می باشد .

5.امید آخرین چیزی است که می‌میرد :

هرگز دلسرد نشوید شما شاید بارها شکست بخورید ولی با اولین پیروزی ، طعم تلخ همه شکست‌ های گذشته را فراموش خواهید کرد . در واقع در این کار شکست‌ ها مقدمه‌ ای برای پیروزی هستند . دستگاه فلزیاب یا همان گنج یاب مدل های مختلفی دارد که بالغ بر هفت نوع است . ما در اینجا سعی می‌کنیم .

فلزیاب، طلایاب و گنج یاب VIF :

دستگاه‌های VIF از جمله ابتدایی و ساده‌ترین انواع فلزیاب، طلایاب و گنج یاب است. ازجمله ویژگی‌های این محصول می‌توان به عمق زنی کم و تفکیکی دقیق آن اشاره کرد. همین موضوع محبوبیت آن را برای کاوش‌های عمیق از بین برده است. البته اگر نیاز به کاوش در عمق زیادی نداشته باشید این دستگاه بسیار وسیله کاربردی و خوبی خواهد بود که هزینه کمتری نیز برای آن خواهید پرداخت. به‌خاطر تفکیک دقیق از دستگاه‌های VIF بیشتر برای سکه یابی و کاوش اشیا فلزی که به سطح زمین فاصله بسیار کمی دارند استفاده می‌شود.

نهایت عمقی که دستگاه‌های VIF در قالب انواع فلزیاب، طلایاب و گنج یاب می‌تواند بزند بین ۱ الی ۲ متر است . این دستگاه می‌تواند یک شی فلزی با ابعاد کمتر از 1 در 1 متر را در عمق حدودی 1 متری از سطح زمین پیدا کند . از دیگر مزایای این دستگاه‌‌ها کوچک بوده و وزن بسیار سبک آن است . از معایب آن نیز دیسک کوچک آن است که حدود 25 سانتی‌‌ متر است . متأسفانه این دستگاه قابلیت نصب لوپ‌ها در سایزهای بزرگ مثلاً ۱ در ۱ را ندارند .

دستگاه‌های پالسی پیشرفته گنج یاب PI :

دستگاه‌های پالسی پیشرفته که به PI نیز معروف هستند ازجمله مدل‌های دیگر در بین انواع فلزیاب، طلایاب و گنج یاب است . این مدل قدرت بیشتری نسبت به مدل VIF دارد ، ولی به‌خاطر استفاده از باتری‌‌های بزرگ و سنگینی که در آن به‌کاررفته است وزن زیادی دارد . معمولاً و به‌صورت فابریک لوپ‌های متصل به این دستگاه‌ها در ابعاد 45 سانتی‌متری است، این لوپ‌ها کارایی خوبی دارند ولی برای عمق‌های زیاد یا جستجوی حجم کمتر باید به لوپ‌های 1 در 1 وابسته باشید که به‌صورت جداگانه قابلیت اتصال به دستگاه‌های پالسی پیشرفته را دارد .

لوپ‌های 45 سانتی‌متری توانایی شناسایی فلزات با حجم زیاد تا عمق ۲ متری از سطح زمین را دارد . ولی هرچقدر ابعاد قطعات کوچک‌تر شود عمق شناسایی این دستگاه نیز کاهش خواهد یافت . به طور مثال برای فلزات در ابعاد ۳۰ در ۳۰ سانتیمتر تا عمق ۱.۷۰متر ، برای فلزهای کوچک‌تر در سایز دستبند یا النگو در عمق 70 سانتی‌متر و برای سایز سکه یا انگشتر عمق 40 سانتیمتر را می‌توان جستجو کرد . اما با استفاده دستگاه های پالسی با لوپ ۱ در ۱ می‌توان فلزات بزرگ‌تر تا عمق 4 متری را شناسایی کرد . همچنین انواع جدید و پیشرفته PI-BH ( پالسی تغییریافته ) قدرت بیشتری در تفکیک و عمق زنی دارند .

 

انواع گنج یاب چیست :

1.فلزیاب های تفریحی ( VLF ) :

این دستگاه‌ ها کوچک بوده بسیار سبک هستند و دیسک آن‌ ها حدود 25 سانتی‌ متر می باشد .

می توانند یک شی‌ء فلزی یک در یک متر را در عمق حدودی یک متری زمین پیدا کنند .

قدرت تفکیک کمی دارند و برای اشیای فلزی که سطح زمین بسیار نزدیک هستند مناسب می باشند .

2.فلزیاب‌ های پیشرفته ( PI ) :

قدرت بیشتری دارند سنگین هستند چون از باتری‌ های سنگین استفاده می کنند .

از ضعف‌ های این نوع نداشتن قدرت تفکیک بین آهن و سایر فلزات و نداشتن مانیتور می باشد .

3.فلزیاب‌ های صنعتی:

در صنایع مختلف مثل فرش ، ماشین ، چوب‌بری ، صنایع بسته‌بندی و … از آن‌ ها استفاده می شود .

4.فلزیاب‌ های ( TR ) :

این دستگاه‌ ها نیز قدرت تفکیک ندارند و معمولاً برای پیدا کردن فلز های بزرگ مثل لوله‌ های آب مورد استفاده قرار می‌گیرند . از دیگر معایب دستگاه تی آر سخت بودن کار با دستگاه ، گم کردن هدف و ضعف در تعیین محل دقیق فلز می باشد که به همین خاطر خرید عمومی زیادی ندارند .

5.فلزیاب‌ های فرکانسی یا طلایاب ها :

این نوع از دستگاه‌ ها از نوع فرکانس القایی یا جذبی با تنظیمات تفکیکی و تشخیصی و سطح و حجم ترشهولد یا تارگت ایکس می باشند . به همین خاطر قدرت تفکیک فوق‌ العاده‌ای دارند و به‌ راحتی می‌توانند طلا را از سایر فلزات در زمین‌ های ناهموار و با شرایط نامساعد جوی نیز تشخیص دهند . از دیگر دستگاه‌ های پیشرفته نیز می‌‌توان به فلزیاب‌ های مغناطیسی و حرارتی رادار زمین اشاره کرد که آن‌ها هم قدرت تفکیک بالایی دارند .

فرق بین سیستم فلزیاب و گنج یاب چیست:

فلز دارای یه نوع فرکانس میباشد که دستگاه فلزیاب با تولید فرکانس شبیه فلز و با برخورد فرکانس فلز با فرکانس فلزیاب برگشت خورده و به خود دستگاه فلزیاب منتقل میشود که دستگاه فلزیاب قادر به شناسایی فلز میشود . موضوع مهم این است زمانی که فلز یا طلا بیش از یک مدت طولانی زیر خاک ماندن فرکانسش خفه شده و تبدیل به گاز میشود که گاز کربن نمونه گازی هست که از طلا تولید میشود زمانی که فرکانس فلز خفه شود . دستگاه قادر به شناسایی فلز نمیباشد و شما نیاز به یک دستگاهی دارید که از طریق گاز کربن بتواند . شناسایی را انجام دهد که به این دستگاه گنج یاب میگویند .

پس در هنگام خرید توجه داشته باشید که فلزیاب نمیتواند اجسام مدفون شده را از زیر خاک شناسایی کند .

یکی از مواردی که افراد زیادی پیگیر آن هستند خرید دستگاه های ماهواره ای است .

باید بگوییم تا به حال دستگاه ماهوار ای ساخته نشده که بتواند فلز زیر خاک را تشخیص دهد .

مزایا گنج یاب چیست:

گنج یاب تونایی تشخیص فلزات با ارزش ( طلا ) از فلزات بی ارزش به مانند ( آهن آلمنیوم و … ) را دارا می باشد .

تمامی این ها افرادی هستند که برای کلاهبرداری این حرف ها را پخش کرده اند .

معمولا هم به بهانه پول شارژ از دبی یا امریکا :

مبالغی حدود 2 تا 50 میلیون تومان از مشتری گرفته و با یک GPS معمولی که 500 هزار تومان قیمت آن است ، موقعیت نقطه را مشخص میکنند . بعد از بالا یک عکس هوایی گرفته و به منطقه رفته و تحقیق می کنند و مثلا از وجود یک چاه و قنات مطمئن میشوند . بعد عکس هوایی مناطقی را زرد رنگ می کنند و قنات را هم در تصویر مشخص می کنند و عکس را به شما تحویل میدهند .

میگویند که اینجا یک قنات هست و در محدوده100 متری هم طلا وجود دارد .

هاله زرد رنگ هم همان طلاست و شما هم با رفتن به زمین و دیدن قنات احتمال وجود طلا را می دهید .

پس مطمئن باشید که دستگاه فلزیاب ماهواره ای وجود خارجی ندارد .

تمامی این اشخاص شیاد و کلاهبردار هستند و بخاطر چندر غاز پول دست به هر کاری کاری می زنند .

تست دستگاه گنج یاب چیست:

بهترین حالت تست دستگاه فلزیاب یا گنج یاب در زیر زمین به صورت ال هست که سطح رویی خاک دست نخورده باشد و ابتدا قبل از این که فلزی در چاله قرار دهید تست گرفته تا از نبود فلز در ان نقطه اطمینان داشته باشید و بعد فلز مورد نظرتان را در چاله قرار داده و تست را مجددا تکرار کنید و حتی در حین بوق زدن دستگاه فلزیاب می توانید فلز را از چاله خارج کنید تا بوق قطع شود و برعکس …. و این مراحل را حداقل یک بار خودتان انجام دهید که فروشنده دخالتی در مراحل تست شما نداشته باشد .

حساسیت دستگاه فلزیاب را به فلز طلا تست کنید و با بقیه فلزات مقایسه کنید .

حساسیت دستگاه فلزیاب را به ذرات و املاح معدنی و خود زمین تست کنید تا بعد ها حین کار دچار مشکل نشوید . به نظر من مهم ترین چیز در یک دستگاه فلزیاب یا گنج یاب نقطه زن ، خطای کاری و نداشتن بوق های دروغین هست که این مشکل تقریبا تا حدود 50% قابل جبران و ارتقاء توسط خود دستگاه فلزیاب هست ولی 50% دیگر به روش کار و اپراتوری با دستگاه فلزیاب بر می گردد .

کسانی که از دستگاه های فلزیاب ، گنج یاب و طلایاب استفاده می کنند می دانند که :

ویژگی های مختلف دستگاه می تواند در رسیدن اهدافی که فرد دارد بسیار موثر باشد .

به همین دلیل است که از میان مارک ها و انواع مختلفی که در بازار وجود دارد باید :

با اطلاعات دقیق برای خرید بهترین و مناسب ترین محصول و دستگاه نسبت به کارایی مورد نظر اقدام نمود .

در شرکت فلزیاب شهر سعی شده است بهترین دستگاه‌های موجود در بازار‌های بین المللی برای شما انتخاب شود .

شما را برای یک انتخاب مطمئن و صحیح یاری دهد تا بتواند ضمن معرفی محصولات این شرکت

، شما را برای رسیدن به اهدافتان راهنمائی نماید .

برای یک خرید هوشمندانه میتوانید با مشاورین ما در ارتباط باشید . 09013000352

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

بیا واتساپ
مشاوره رایگان بگیر 09013000352